3000 km rijden met een baby – deel 1

Onze eerste vakantie met Lasse naar het buitenland. Een reis van in totaal zo’n 3000 km in de auto. Als je het zo leest klinkt dat best heftig. Je leest in deze blog hoe de eerste reisdag ging.

Wij waren toen hij 3 maanden was al eens naar Centerparcs in Limburg geweest. Je moet toch gebruik maken van al die cadeaubonnen uit de verschillende zwangerschapsdozen die je krijgt. Dit vond ik toen al een hele reis, 3 uur rijden, met zo’n kleine baby. Gelukkig sliep hij toen erg goed in de auto en viel de reis ontzettend mee. Inmiddels is Lasse bijna 1 jaar en slaapt hij liever niet meer in de auto, hij wil alles zien! Je zou ook maar iets missen in deze drukke wereld, echt een kind van zijn moeder.  Onze eerste reisdag was één van de twee lange dagen. Verder hadden we ervoor gezorgd dat we niet al te lang in de auto hoefden te zitten.

Mijn motto voor deze reis: Just do it and go with the flow! 
We zouden wel zien hoe het ging, onze slaapplaatsen waren allemaal geregeld maar desnoods zouden we gewoon een extra stop maken. Je kunt je toch niet overal op voorbereiden. 
Wat we wel konden voorbereiden was het volgende:
– Een tas met eten en drinken binnen handbereik in de auto. 
– Ipad opgeladen en filmpjes gedownload op Netflix
– Verschillende soorten speelgoed/knuffels mee (onderweg afwisselen zodat het interessant blijft)
– Luiertas binnen handbereik
– Leuke vakantieplaylist voor ons zelf (het moet voor iedereen leuk blijven natuurlijk)
– Minstens iedere 2 uur een stop om even de benen te strekken 
– Speelkleed mee voor Lasse om te bewegen tijdens de stops

We begonnen de reis naar onze eerste grote tussenstop, Hamburg, 316 km oftewel 3 uur rijden.
Het idee was om Lasse fit aan deze reis te laten beginnen dus gingen we na zijn ochtendslaapje op pad. Dit gaf ons ook de tijd om tijdens dit slaapje de auto in te pakken. We moesten namelijk eerst ’s ochtends vroeg nog door de teststraat voor een Antigeen-test. De uitslag hiervan was er binnen een half uur al dus we konden veilig op pad!  Daar gingen we dan! 

Iets voor Bremen maakten we onze eerste stop, precies na 2 uur rijden zoals we ons hadden voorgenomen.  Wij vrouwen moeten toch altijd ook wel plassen na zo’n tijd, of niet? Het was prachtig weer dus Lasse kon heerlijk even bewegen op het kleed. Daarna moesten we nog een stukje naar Hamburg en Lasse heeft toen heerlijk nog geslapen. Dit was wel erg fijn want onze boot vertrok pas om 2.30 uur ’s nachts en tot die tijd was ik er al op voorbereid dat Lasse niet zou gaan slapen. 

Rond een uur of 4 ’s middags kwamen we aan in Hamburg. Hier stond een vriendin van mij, die ik ken van mijn tijd in Zweden, al op ons te wachten. Peter en ik waren beide nog nooit in Hamburg geweest dus gingen we eerst een stuk door de stad wandelen. We hadden voor deze vakantie een handige inklapbare buggy gekocht die we goed mee konden nemen in onze volle auto. Ideaal voor deze eerste stop. 

We hebben door de stad gewandeld, in het park gezeten, zijn uiteten geweest en hebben vooral gezellig gekletst. Lasse was de hele tijd heel vrolijk ondanks dat hij zo weinig slaap had gehad die middag. We besloten om rond 22.00 uur de stad te verlaten en alvast richting de boot te gaan. Mijn ervaring met Ferry’s is dat je er meestal al wat eerder op mag en dan zouden we dus naar onze hut kunnen om te slapen. Oh wat een fijne ervaring maar helaas niet de waarheid bij deze boot. Lasse had van Hamburg naar Travemunde zijn ogen kort dicht gehad maar zodra de auto stil stond bij de boot was hij wakker. En hier moesten we dus nog uren wachten want pas om 2.00 uur mochten we de boot op. Lasse was er die paar uren wel echt klaar mee, en terecht! Hij ligt normaal om 19.00 uur al op bed dus dit was best even heftig. We hebben veel met hem rondjes gelopen want we konden wel uit de auto en hebben hem nog naar wat filmpjes laten kijken. Absoluut geen ideale situatie maar op zo’n moment moet je er het beste van maken. 

Eenmaal op de boot hebben we gauw het campingbedje neergezet, Lasse erin gelegd en vervolgens ook zelf ons bed ingekropen want de volgende dag mochten we weer 318 km rijden. 
Zo’n nachtboot kan ik je dus absoluut niet aanraden als je op reis bent met een baby. Je bespaart wel veel kosten en daarom hadden we hier voor gekozen. De volgende keer betalen we toch liever iets meer om niet in de nacht te hoeven varen.


Ben je benieuwd naar onze hele reis? Neem dan een kijkje op mijn eigen website: www.mamavanlassenoel.com 

Liefs,
Yentl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *