Athene met kinderen

Een stad vol met schatten, ook voor kinderen is het een prachtige stad! Wij hebben Athene bezocht toen Sophie 4 jaar was en Isabella 4 maanden. Wij zijn hier in Maart 2024 geweest, maar hadden evengoed heerlijk weer. Alle bomen en planten waren helaas nog niet in bloei, tijdens jullie bezoek zal het er vast iets anders uitzien.

Bezienswaardigheden

De aller belangrijkste en bekendste is natuurlijk de Akropolis, maar bijna overal waar je bent zie je wel iets. Wil jij een te gekke tour door Athene met een Nederlands gids? Boek dan zeker bij A gem called Athens. Wij hadden hier door onze last minute belsissing om naar Athene te gaan geen tijd voor, maar een volgende keer boeken we zeker een tour!

Akropolis
De meest bezochte bezienswaardigheid van Athene is natuurlijk de Akropolis. Deze is gebouwd in de 5e eeuw voor Christus op een berg van 156 meter hoog. Hierdoor heb je ook een geweldig panoramisch uitzicht over Athene. Je vindt hier naast de Parthenon ook het Dionysus theater en het Odeon van Herodes. Het kan hier behoorlijk druk zijn dus zorg dat je er om 8.00 uur bent of ga voor het laatste uurtje. Wij waren hier op een vrije feestdag in Maart en zelfs toen was het al druk.

Hou er wel rekening mee op warme dagen dat je nergens bedekt kan staan. Neem dus genoeg zonnenbrand an hoedjes mee voor de kids en jezelf. Je kunt het beste je kaartjes vooraf online kopen via de officiele webiste. Zo hoef je niet in de rij te staan voor kaartjes, alleen voor de ingang. Jongere tot 25 jaar op vertoon van ID vanuit de EU landen zijn gratis. Buiten de EU is dit tot 6 jaar.

Plaka
Is een drukke, gezellige en vooral toeristische wijk met veel restaurants, bars en souvenirwinkeltjes. Naast het restaurants Scholarhio zit een hinkelbaan, wat onze dochter Sophie geweldig vond.

Anafiotika,
Bevindt zich naast de wijk Plaka. Hier kun je doorheen lopen na of voor je bezoek aan Akropolis. Ze hebben hier smalle steegjes en witten huizen net zoals de Griekse eilanden. Het is hier dan ook een stuk rustiger en minder toeristche als in Plaka. Naast de griekse witten huizen vindt je onderweg ook prachtige muurschilderingen.

March heuvel
Vanaf deze heuvel kan je mooi over de wijken Plaka en Montastriki kijken en ook naar de Akropolis. Je vindt deze heuvel net voor de ingang van Akropolis. Sla deze dus niet over! Dit is ook zeker te doen met kinderen!

Restaurants

Little Kook
De Pitakki straat in de wijk Psiri staat in teken van de Little Kook. Het is voor kinderen net een sprookje. Ze hebben hier een restaurant met o.a. overheerlijke taartjes. Het is wel wat aan de prijzige kant, maar wij vonden het leuk om binnen te kijken en hoopte bedient te worden door verkleden obers. Helaas was dit tijdens ons bezoek niet het geval. De straat alleen is al zo leuk om te zien, in de avond is alles mooi verlicht.

360 rooftop bar
Perfecte locatie voor een drankje tijdens zonsondergang. Je kan hier ook eten, maar omdat wij met onze kinderen waren en het werd wad frisser hebben wij hier alleen een drankje gedaan. Rondom het Monastirakiou plein heb je meerder rooftop bars.
Kinderen zijn hier ook welkom zelfs met kinderwagen. Personeel is super vriendelijk. Let wel op dat de lift niet helemaal naar boven gaat. Voor baby’s mag je met de lift van het hotel, er loopt dan wel een personeelslid mee.

Kalamaki Beach
Je kan ook een bezoek brengen aan het strand van Athene. Wij wonen zelf aan het strand, dus hebben dit overgeslagen. Wel hoor we hier veel ensthousiaste verhalen over. Het is ongeveer 20 minuten vanaf de binnenstad.

Parkeren

Parkeren in Athene is anders dan wij in Nederland gewend zijn. Aan de rand van de stad vindt je veel open parkeerplekken. Blijf je een nacht slapen dan brengen de parkeer “garages” ze naar een overkapte parkeergarage. Je moet namelijk altijd je sleutel achter laten. Dit vertellen ze je niet van te voren daar kom je pas achter als je je auto komt halen. Laat dus absoluut geen waardevolle spullen achter in je auto! Parkeerkosten zijn rond de €20 per dag.

Heb je wat aan mijn tips over Athene gehad? Laat het mij dan weten!

Liefs,

Charlotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *