Wat te doen in Boedapest?

Wij zijn zelf 4 keer in Budapest geweest in verschillende tijden van het jaar en zowel met als zonder Sophie. Elke keer weer was het genieten! Trek wel je wandelschoenen aan want het is een prachtige stad om door te wandelen.

Vanuit Amsterdam is het +/- 2 uurtjes vliegen naar het vliegveld van Boedapest. Voor ons vanuit Bratislava, Slowakije, was het 2 uurtjes rijden met de auto. Ideaal dus voor een stedentrip!

Je kunt Budapest eigenlijk in tweeën delen. Het bovenste gedeelte is Buda en het deel onderaan is Pest. In Buda vindt je het centrum met alle winkels en restaurants. In Pest bevindt zich het prachtige Fischerman Bastion, verder is daar eigenlijk niet heel veel te beleven.

Bezienswaardigheden

Széchenyi Spa
Het Széchenyibad is het grootste en populairste kuuroord van Europa. Wij waren hier in de winter en zelfs toen was het druk. Van de sauna’s hebben we eigenlijk amper gebruik van gemaakt, het gaat vooral om het buitenzwembad. Ze hebben in totaal 3 buiten- en 15 binnenbaden.

De grote markthal; Nagycsarnok
Mag je zeker niet overslaan. De markthal is namelijk uitgeroepen tot de mooiste markthal van Europa. Je kan hier terecht voor vers fruit, groenten en natuurlijk ook verse vis en vers vlees.

Fisherman’s bastion
Dit bevindt zich in het onderste gedeelde van Budapest. Je kan hier heen lopen of met het geweldige treintje. Parkeren kan je er niet en alleen bewoners kunnen door de slagbomen.

Je hebt hier een prachtig uitzicht over Budapest en je kunt hier uiteraard prachtige foto’s maken. Je kan hier ook lunchen of een drankje doen.

De kettingbrug of te wel Széchenyi Chain Bridge
Verbindt de stadsdelen Buda en Pest. Het is aan te raden om er zowel in de avond als overdag overheen te lopen. Vooral in de avond  is het magisch door alle verlichting. De laatste keer dat wij in Budapest waren, waren ze hem aan het renoveren en was de gehele brug afgesloten. Dit kan dus ook gebeuren.

Hongaarse Parlaments gebouw
Bevindt zich aan de Donau en is absoluut niet te missen. Wij zijn hier alleen langs gelopen, maar je kan ook een tour door het gebouw doen.

Het monument “A cipok” of te wel de schoenen.
Bevindt zich aan de waterkant van het parlement. Sinds 2005 staan daar een lange rij bronzen schoenen, zowel kinder- als volwassen schoenen. Het verhaal hierachter gaat terug naar de tweede wereld oorlog. De Joden moesten hun schoenen uitdoen en werden zonder pardon dood geschoten en hun levenslozen lichamen belandden in de Donau.

St. Stephen’s Basilica (Szent Istvan Bazilika)
Met zijn 96 meters hoog komt deze basilica ver boven de stad uit. Je kunt gratis naar binnen al wordt wel een kleine bijdrage gewaardeerd. Je kunt zelf de koepel beklimmen, hiervoor moet je uiteraard wel een ticket kopen.

Fietstour
Er zijn verschillende fietstours met gidsen, zelfs met een Nederlandse gids. Al hebben wij gewoon zelf de fietsen gehuurd en hebben we onze eigen tour gedaan wat ook super leuk is om een keer gedaan te hebben. De fietsen kan je bijna op elke hoek van de straat wel vinden en kan je met gebruik van een app open maken.

Vaak gingen wij een dag gewoon wandelen door het centrum en kom je in de schattige kleine straatjes en ontdek je de leukste dingen. Zo ook waar je even een drankje en een klein hapje kan doen. Zo liepen wij een keer tegen een bierfestival aan, je raadt het al we zijn hier de rest van de dag gebleven.

Op een regenachtige dag kan je een bezoek brengen aan Aquaworld. Vooral met kinderen breekt dit even het slenteren door de stad.

Restaurants

Tokio
Dit is een sushi restaurant. Geweldige sfeer en heerlijke sushi. Wij hebben hier twee keer gegeten. Het is wel wat prijziger dan de andere restaurants

Ron Gastro
Is een druk bezocht restaurant waar we eerst onze twijfels over hadden, omdat we ook met Sophie waren. De man die ons bediende maakte er echt een feestje van, zelf voor Sophie. We hadden echt genoten samen! Je ziet waar het vlees gebakken/gebraden wordt.

Skybar High Note
Midden in het centrum met een prachtige uitzicht. Zeker de moeite waard voor een drankje als je Budapest bezoekt.

Hotels

Intercontinetal
Dit is het “beste” hotel in Boedapest, al vonden wij het erg tegenvallen. Je betaalt heel veel geld. Wij zijn zelfs nog gaan ruilen van kamer vanwege het lawaai. De kamers kunnen ook wel een opknapbeurt gebruiken.

Maison Bistro & Hotel
Bevindt zich in het hoge gedeelte van Boedapest. Wij vonden het vooral leuk om beide delen mee te maken.

Hotel Zenit Budapest Palace
Zit eigenlijk achter het Intercontinental hotel en was voor ons een prima verblijf. Naast het hotel zit een leuk klein barretje waar  je heerlijke hammetjes kan eten met een wijntje en biertje.

Hopelijk hebben jullie wat aan onze tips en alvast veel plezier in Boedapest!

Liefs,

Charlotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *