Curaçao met kinderen; tips voor 2023

Op 10 uurtjes vliegen vanaf Amsterdam ligt het tropische Curaçao, onderdeel van de abc eilanden. In de winter van 2020 waren we al naar Aruba geweest, maar Curaçao bleef mijn aandacht trekken. Joeri is hier al 3 keer geweest, maar ik tot verbazing van vele nog nooit.

Wij zijn in november/december geweest en ookal is het dan regenseizoen, de buien vielen best mee en waren van korte duur. Ook zijn de buien vaak plaatselijk, dus gaat het de hele dag regenen waar jij bent? Zoek dan snel een van de geweldige andere strandjes op.

We hebben een week van te voren geboekt en het laatste hotel op de dag voor de vlucht en zo ook de huurauto. Mijn voorkeur gaat eigenlijk wel uit naar voorruit plannen, maar helaas is ons dat dit jaar niet gelukt. Bepaalde hotels waren dus al volgeboekt, maar hebben evengoed een mooie combinatie kunnen maken.

Een tip voor eigenijk alle vakanties buiten Europa; download vooraf op Google maps de offline kaart van Curaçao, zo heb je de route altijd bij je.  Hierin kan je ook gelijk alle stranden en restaurants toevoegen.  Dus ook handig voor als jullie er voor kiezen om geen auto te huren.

Hotels

Voor deze vakantie hebben wij alle hotels rechtstreeks geboekt. Ik vergelijk altijd met booking en dat was nu een behoorlijk verschil. Waar booking vaak aanbieding heeft waren het nu de hotels zelf met last minute deals. Hieronder zijn alleen de hotels waar wij zelf ook hebben overnacht en wij julllie dus echt kunnen vertellen hoe het is. 

Wij verbleven in het Boho Boutique hotel, Papagayo en Lions Dive. Lees hier wat wij van deze drie hotel vonden

Restaurants

We verbaasde ons over de hoeveelheid frikandellen en kroketten die je kunt bestellen. Dit is voor ons, omdat we in het buitenland wonen heel gek, maar ook extra lekker! Jullie snappen wel dat ik deze vakantie veel broodjes kroket en frikandellen speciaal heb gegeten.

Gelukkig zijn er ook nog andere restaurants en zijn dit de restaurants waar wij tijdens ons verblijf op Curaçao zijn geweest. Klik hier voor de lijst met de beste restaurants van Curaçao.

Stranden

Curaçao heeft maar liefst 37 stranden, wij hebben deze 37 natuurlijk niet allemaal kunnen bezoeken, maar hebben toch een mooie lijst voor jullie gemaakt! Klik hier voor de lijst met de mooiste stranden van Curaçao.

Bezienswaardigheden

Naast de prachtige stranden en restaurants zijn er natuurlijk ook nog andere dingen te zien/doen op Curaçao.

Willemstad
Breng een bezoek aan Willemstad. Willemstad kan je onderverdelen in twee gedeeltes genaamd Punda & Otrabanda. Deze twee wijken worden van elkaar gescheiden door de wel bekende Pontjesbrug. We raden het jullie zeker aan om zowel in de avond als overdag een wandeling over de pondjesbrug te maken. Ook in Willemstad vindt je naast Otrabanda ook in het centrum verschillende prachtige muurschilderingen.

Otrabanda
Als je dan toch in Willemstad bent, bezoek dan de prachtige muurschilderingen in Otrabanda. Je vindt overal wel iets prachtigs, je moet eigenlijk gewoon gaan lopen en zo kom je op de mooiste plekjes. En zo zijn er natuurlijk nog veel meer plekken, maar dit is wat wij hebben bezocht. Zonder kinderen kan je natuurlijk veel meer zien.

  • Van Lennepstraat – gekleurde trap.
  • Havenstraat – blauw huis met bloemen en tekst “it takes a village to raise a child’’.
  • Hendriksteeg – bloemenmuur
  • Frederikstraat – balletdansers
  • Zijstraat van de Frederikstraat – drie vrouwelijke portretten
  • Willemstraat – blauwe vogel en daarnast muurschildering met tekst (alleen waren ze dit gebouw aan het restoreren toen wij er waren)

Shete Boka
Dit is een national park met een kustlijn van meer dan 10 km lang en heeft diverse baaien en inhammen. Je hebt ook verschillende wandel routes. Wij zijn zelf met de auto gegaan het park ingereden en hebben korte stukjes gelopen. Je betaalt ongeveer €5,- per persoon en krijgt bij de ingang ook de plattegrond.

Je kunt dit perfect combineren met een bezoek aan een van de strandjes en restaurants Jaanchies.

Dolfijn Centrum
Bevindt zich naast Lion Dive. Ze hebben hier een groot dolfijnen centrum, maar beschikken ook over haaien, flamingo’s en kleine vissen.

Naast alle pakketen voor het dolfijnen zwemmen kan je na de dolfijnen show voor $5 op de foto met een dolfijn die je een kusje geeft. Je kan ook de flamingo’s eten geven, alleen mag je hier zelf geen foto’s van maken. Dit omdat ze zelf foto’s maken waar je voor moet betalen.

Al met al is alles super goed geregeld en vinden alle kinderen het geweldig. Hou wel rekening mee dat het niet heel groot is, dus zonder de shows ben je hier niet langer als een uurtje zoet.

Auto huren

Een auto huren tijdens je vakantie op Curaçao is wel belangrijk. Zo kan je alle strandjes bezoeken.

Normaal boeken wij altijd via Europcars, maar hadden nu voor een plaatselijk verhuurbedrijf gekozen; Emma rentals Curaçao. Dit is overigens niet gesponsord. De auto werd op een vrachtwagen gebracht en wordt ook weer opgehaald. Waar we normaal altijd heel lang moeten wachten, kwam hij zelfs iets te vroeg aan. We kregen er ook een koelbox bij, dus die ging elke dag gevuld mee.

Contact via de mail gaat snel en we vroegen om een dag extra en dat was zo geregeld. Ook hadden wij verschillende ophaal en afhaal loacties, ook dat was geen probleem en zaten geen extra kosten aan verbonden.

En als aller laatste tip; vergeet als je in de winter gaat met het regenseizoen niet je muggenspray mee te nemen, anders wordt je helemaal lek geprikt.

Heb je evengoed veel last van je muggen bulten? Ga dan naar marshe markt in Punda en koop daar een potje Ubrenal en dat kun je op je muggenbulten smeren.

Alvast heel veel plezier op jullie vakantie en mochten er vragen zijn, dan kunnen jullie mij altijd contacten via charlotte@momsjourney.nl

Liefs,

Charlotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *