De beste restaurants op Curaçao

Wij verbaasden ons over de hoeveelheid frikandellen en kroketten die je kunt bestellen. Dit is voor ons, omdat we in het buitenland wonen heel gek, maar ook extra lekker! Jullie snappen wel dat ik deze vakantie veel broodjes kroket en frikandel speciaal heb gegeten.

Gelukkig zijn er ook nog andere restaurants en zijn dit de restaurants waar wij tijdens ons verblijf op Curaçao zijn geweest.

Zijn er restaurants waar je van te voren al van weet waar je graag heen wilt? Maak dan alvast een reserving om teleustelling te voorkomen.

Willemstad

Gouveneur
Heerlijk restaurant wat zich net over de pontjesbrug bevindt.
Wij hadden geboekt voor de binnentuin en vonden dit top voor met kinderen. Iedereen is anders, dus misschien vinden jullie het zelf leuker om aan de rand te zitten. Het heeft allebei wat. Na al dat vlees hadden we trek in vis en dat was geen verkeerde keuze!

Wilhelmina
Café/restaurant op het plein in Willemstad. Zonder dat we het wisten was er van 17:00 tot 18:00 happy hour en kregen we dus dubbele drankjes. Ze hebben hier ook elke dag een andere daghap die best goedkoop is, de drankjes zijn dan weer wat prijzig. 

De heeren @ sea
Bevindt zich naast scuba lounge en tegenover Boho boutique hotel. Het meest fijne is voor ouders met kinderen, dat ze een kleine speeltuin hebben. Zo konden wij heerlijk rustig eten en een welverdiend wijntje drinken. Ze hebben hier zoals vele andere restaurants op Curaçao, een nederlandse diner kaart. Wij namen allebei een satetje iets wat wij natuurlijk vaak moeten missen. Dit zit wel buiten het centrum.

Mundo Bizarro
Super gezellig kleurrijk restaurant met een Caribbean-inspired menu. Helaas sliep Sophie al in de kinderwagen en besloten we snel iets te eten en weer terug te gaan naar het hotel. Normaal gesproken hebben ze hier ook vaak live optredens.

Saint Tropez
Leuk voor lunch, avondeten, maar ook om een dagje te relaxen. Ze hebben een zwembad met bedjes waar je tegen betaling gebruik van kunt maken. Wij hebben dit met Sophie gedaan en was heerlijk!

MosaCaña
Bevindt zich aan de Penstraat met allemaal restaurants naast elkaar.


Fort Nasau
De plek voor het uitzicht over Willemstad. Zelf vonden wij het uitzicht wel mee vallen, hadden er meer van verwacht. Je zit uiteraard wel hoog, maar je ziet ook veel industie. In de avond met alle lichtjes is eigenlijk de andere kant binnen leuker om te zien. Je kan dus zowel buiten met hoge tafels als binnen aan lage tafels zitten. Reserveer wel optijd en kom optijd, want de leukste tafels worden natuurlijk als eerste weg gegeven.

Jan Thiel

Zest restaurants & beach
Hier kan je zowel op het strand als in het restaurant eten. Voor het restaurant kan je reserveren en voor op het strand niet. Ze hebben ook een andere kaart. Aan het strand is meer een grill en simpele gerechten en bij het restaurant is het wat meer luxe. Gelukkig hadden ze voor Sophie ook gewoon pannenkoeken. Wij hebben er dus voor gekozen op om het strand te gaan lunchen en bij het restaurants te gaan dineren.

Tinto
Heerlijk eten vooral de biefstukken en super vriendelijk personeel. Je kan aan de waterkant zitten of boven. Voor met Sophie en het slechte voorspelde weer hadden wij voor boven gekozen. Ook hier heb je een prachtig zonsondergang, helaas bij ons was er wat bewolking. Gelukkig wel nog leuke familie foto’s kunnen maken.

Zanzibar
Staat bekend om hun happy hours, maar wij hebben hier heerlijk geluncht zoals in Nederland met een broodje carpaccio. Hier ook heerlijk met de voetjes in het zand. Je kan hier ook bedjes huren.

Mambo Beach

Hemmingsways
Dit is het restaurants wat bij het resort van Lions Dive hoort. Je kan hier ontbijten, lunchen en dineren.  Ze hebben hier elke vrijdag en zondag live muziek. Vergeet ook de happyhours niet

Cabana Beach
Restaurant aan het strand. Ze hebben ook een snackbar aan de boulevard. Je kan hier dus van alles eten voor lunch en diner. Wij hebben hier geluncht en was top.

Mood Beach/Marina
Heerlijke sushi aan de rand van het water, wat wil je nog meer. Let wel op ze hebben twee resurants, Mood & Mood beach/marina ze serveren dus ook een ander menu. Naast de restaurants kan je hier ook overdag gebruik maken van de bedjes aan het strand.
Als je overnacht bij Lions Dive is het aan de andere kant van Mambo Beach.

Chill Beach Bar & Grill
Behoort nog tot het resort van Lions Dive. Staan bekend om hun bbq gerechten en bijna alles wordt dan dus ook nog aan spies gereserveerd. Hou wel je knijper erop anders valt het zo van de spies af. Je kan hier ook drankjes bestellen bij de bar voor op het strand.

BAOASE
Voor ons toch wel het beste restaurants op Curacao. Zit buiten Mambo Beach, maar is wel echt de moeite waard! Dit voelde echt als een avondje uit. Als je daar binnen komt kijk je je ogen al uit, zo mooi! Super vriendelijk personeel en het eten geweldig.

Probeer ook zeker de steak tatrtaar, deze wordt aan tafel gemaakt. Sluit de avond af met een scroppino. Het is natuurlijk niet de scroppino die we gewend zijn, maar gewoon met bolletjes ijs.

Wij hadden ook gekeken om hier te verblijven, maar helaas alles was al volgeboekt, dus als je de kans en het geld hebt, doen!

De Visserij
Dit is eigenlijk niet te beschrijven hoe lekker die tonijn is! Ben je geen liefhebber van tonijn? Dan moet je het evengoed proberen en anders hebben ze overheerlijke garnalen. Joeri is normaal ook geen liefhebber van tonijn, maar vanaf nu wel! Je kan de tonijn op 4 verschillende manieren laten bereiden en zo ook verschillende sausjes bij bestellen. Wij zijn hier als lunch geweest en wouden graag nog een keer, maar ze zijn helaas alleen op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag open. Hou hier dus goed rekening mee met je planning.

Jaanchie’s
Dit moet je eigenlijk gewoon meegemaakt hebben. Ze hebben geen menukaart maar komen aan de tafel vertellen wat ze hebben. Je moet natuurlijk wel de leguaan hebben geproefd. Het is niet het beste eten, maar de beleving is het waard.
Combineer dit resturant met een bezoek aan het nationaal park Sheta Boka.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *