De mooiste stranden van Curaçao

Curaçao heeft maar liefst 37 stranden, wij hebben deze 37 natuurlijk niet allemaal kunnen bezoeken, maar hebben toch een mooie lijst voor jullie gemaakt!

Playa Kalki
Wat een prachtig strand en een oase van rust. Wij waren hier na ons bezoek aan de Sheta Boka. Je kan vanaf hier ook gaan snorkelen. Let wel op ze hebben hier verder geen restaurant, dus neem je gevulde koelbox mee. Ze hebben hier wel enkele parasols, maar geen bedjes.

Grote Knip
Is het bekendste en meest gefotografeerde strand van Curaçao. Deze mag je dus absoluut niet overslaan. Vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over de hele baai. Ze hebben ook een groot parkeerterrein, maar in de loop van de dag komt deze natuurlijk ook vol te staan.

Op het strand hebben ze bedjes en een enkele parasol tegen betaling. Er zit aan het strand een snackbar en boven aan de trap bij het parkeerterrein heb je een sapjes bar.

Kleine Knip
De naam zegt het al, het is wat kleinschaliger. Wordt ook wel het broertje van de grote knip genoemt. Wij zijn hier eigenlijk alleen langs gereden om te kijken. Ook omdat Sophie inslaap was gevallen in de auto, ook dat is een vakantie met kinderen.

Playa Grandi
Dit strandje mag je echt niet overslaan. Zwemmen met zee schildpadden, wie wilt dat nou niet?! Sophie vond het geweldig! Hou er wel rekening mee dat ze er niet altijd zijn, wij hadden mazzel. Ze komen naar de kust wanneer ze er zelf zin in hebben.

Playa Porte Marie
Vroeger het strand waar de varkens waren, helaas verpest door de toeristen. Ze liggen meestal ergens voor de entrée onder de bosjes. Ze komen dus eigenlijk nooit meer naar het strand. Van de locals hoorde we dat mensen er vaak ook echt op gingen liggen. Bizar!

Je betaalt wel entree voor dit strand en natuurlijk ook voor de bedjes. Wil je onder een parasol liggen? Kom dan vroeg! Je hoef niet extra te betalen voor de parasol want ze staan er gewoon.

Bij de parkeerplaats hebben ze ook een uitkijktoren waar je de hele baai kunt zien.

Daaibooi
Veel rustiger strand om te liggen en bedjes zijn 5 gulden. Ze hebben hier ook een snackbar en een duikschool. En zeg nou zelf dit is toch een prachtig uitzicht.

Cas Abou
Ligt wel wat verder dan de andere strandjes, maar is zeker de moeite waard. Ze hebben hier een restaurant en een duikschool. Door de grote groepen die met bussen tegelijk aankomen is een groot deel van het strand in beslag genomen. Mocht je een bezoek willen brengen aan Cas Abou ga dan vroeg in de ochtend.

Kokomo
Niet het mooiste strand, maar misschien wel het gezelligste strand. Het is vooral fijn met het grote restaurant en de beachbar. Uiteraard ook de perfecte plek voor de social media foto’s. Ze hebben hier wel echt iets moois gemaakt, uiteraard wel gefocust op de toeristen.

Karakter
Staat vooral bekend om het Restaurant, maar je kan hier ook gebruik maken van de bedjes. Wel met rotsen maar ze hebben twee trappen gemaakt waardoor je zo het water in kan lopen. Niet mijn nummer een aanrader met kleine kinderen, maar zeker mogelijk! Wij zijn er dus ook met Sophie geweest. Het is ook onderdeel van resort, dus je kan makkelijk gratis parkeren en van alle facilieteiten gebruik maken. Wij hoefden niet te betalen voor de bedjes.

Wij kamen hier voor de lunch en bleven tot zonsondergang, wel echt prachtig!

Mambo Beach
Het heeft wel een breed strand zodat er ruimte genoeg is voor iedereen. Aan de boulevard met beachclubs, winkels en restaurants vind je ook veel grote resorts. Je vindt hier ook het Curacao Sea Aquarium met de dolfijnenshow. Benieuwd welke restaurants er op mambo beach zijn te vinden? kijk dan hier

Jan Thiel
Is net zoals Mambo Beach alleen wat massaler doordat naast Papagayo meerder hotels/resorts in de omgeving gevestigd zitten. De bedjes liggen hier wel dicht op elkaar, dus is maar net wat je prettig vindt. Je kan ook bij bij de bedjes van Papagayo liggen ookal overnacht je daar niet. Uiteraard zijn deze bedjes niet gratis. Ze hebben ook hier heerlijke resaurants aan het strand en niet te vergeten de Albert Heijn.

Saint Tropez
Is dan wel geen strand, maar wel een zwembad met uitzicht over de zee. Ze staan vooral bekend om hun restaurant. Ons hotel in Willemstad zat tegenover Saint Tropez dus voor ons ideaal om een middag hier door te brengen. Kijk ze nou eens genieten samen!

Hopelijk hebben jullie wat aan onze lijst gehad en zijn daarom ook benieuwd naar jullie ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *