Herfst knutsel tips

Nu Sophie thuis les krijgt moet ik wat creatiever zijn met de knutselwerkjes. Zeker nu het herfst is kan je zoveel dingen doen. Wel moesten wij ons soms bepereken tot de benodigheden omdat we hier helaas geen Action hebben. Het zijn dus ook knutsel werkjes met weinig benodigheden. Ik heb onze favorieten voor jullie op een rijtje gezet. Let op: alles is niet perfect gemaakt, maar ik probeer altijd zoveel mogelijk Sophie zelf te laten doen.

Dierenmaskers

Wat heb je nodig?
– papieren borden – papieren rietjes
– lijm – verf of stiften

Hoe maak je het?
Je kunt alle dieren maken, maar wij kozen voor een vos en konijn. Knip het papieren bord door midden zodat je twee maskers kunt maken. Gebruik de bolle kant om te tekenen of verven. Sophie was eigenwijs e heeft de an Als je klaar bent knip je de ogen uit en plak je de oen op. Wij hebben hiervoor wit papier gebruikt. Lijm als laatste het rietje vast, laat drogen en zo heb je een dierenmasker.

Spookjes

Wat heb je nodig?
– Sate prikkers – keukenrol – aluminiumfolie
– iets waarop je de prikkers kan insteken, wij hebben zelf een half kartonnen bordje gebruikt.

Hoe maak je het?
Draai van de aluminiumfolie een bolletje en zet het op de sate prikker. Vouw daar omheen de keukenrol als een spookje. Om het af te maken kan je een gezichtje tekenen.

Leeuwen kop

Wat heb je nodig?
– herfst bladeren – stiften of verf
– papier – lijm

Hoe maak je het?
Ga als eerste opzoek naar mooie hefst bladeren in de tuin of in het bos. Vervolgens teken je een leeuwenkop. Je plakt de bladeren rondom de leeuwenkop. Sophie was er al snel klaar mee dus wij hebben niet heel veel bladeren opgeplakt.

Skelet

Wat heb je nodig?
– wattenstaafjes – watjes
– vel papier – lijm

Hoe maak je het?
Plak de wattenstaafjes met lijm op het papier zoals jij wilt hoe de skelet eruit komt te zien. Knip de watjes van de staafjes voor de vingers. Vervolgens knip je een hoofd van de andere watjes en klaar is je skelet.

Herfstboom

Wat heb je nodig?
Wattenstaafjes, verf en een groot vel papier.

Hoe maak je het?
Gebruik de verfkleuren, bruin, geel, rood en oranje. Maak eerst de boom met alleen takken. vervolgens dip je de wattenstaafjes in de kleuren en ga je zo de bladeren maken. Sophie was er zoals gewoonlijk snel klaar mee en wou liever der hand afdruk doen.

Paddenstoel

Wat heb je nodig?
Papieren bordjes, verf en lijm

Hoe maak je het?
Knip het papierenbord in tweeën en beschilder een kant als paddenstoel en de ander als steeltje. Als het opgedroogd is vouw je rondom en plak je vast.

Pokemon

Het heeft niks met herfst te maken, maar wel heel leuk om te maken!

Wat heb je nodig?
Wc rollen, verschillende kleuren karton/papier,
lijm en stiften.

Hoe maak je het?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *