Kindvriendelijke hotels in Curaçao

Voor deze vakantie hebben wij alle hotels rechtstreeks geboekt. Ik vergelijk altijd met booking en dat was nu een behoorlijk verschil. Waar booking vaak aanbieding heeft waren het nu de hotels zelf met last minute deals. Hieronder zijn alleen de hotels waar wij zelf ook hebben overnacht en wij julllie dus echt kunnen vertellen hoe het is. 

Boho Bohemian boutique hotel

Bevindt zich in Willemstad en is ons eerste hotel zodat we gelijk alles rondom Willemstad kunnen verkennen. Het is ook een prachtig hotel voor je instagram foto’s. Het zit tegenover Scuba Lodge en restaurant de heeren@sea.

De ligging van het hotel is helaas wel aan een drukke weg. Dat is het enigste minpunt als je een kamer met balkon hebt. Vanwege Sophie sliepen wij natuurlijk ook vroeg, waardoor je natuurlijk ook veel meer verkeer hoort.

We hebben in de comfort kamer met balkon geslapen en in de Loft. De loft had vanaf het begin al mijn voorkeur, maar die was helaas niet alle dagen vrij tijdens ons bezoek aan BOHO. Hier heb je ook veel minder last van het lawaai buiten. Het terras wat je bij de loft hebt is ook echt geweldig! Wij hebben heerlijk in de laatste zonnestralen een drankje gedronken.

Het ontbijt vindt in een ander hotel plaats, namelijk bij t’ klooster.  Via een binnendoor weg is het nog geen drie minuten lopen. Het is een prima ontbijt met super vriendelijke dames die elke ochtend voor Sophie een verse pannekoek bakten. Je kan ook van het zwembad gebruik maken, Sophie nam na het ontbijt natuurlijk gelijk een duik.

Papagayo Beach resort & hotel

Bevindt zich aan het strand van Jan Thiel. Ze beschikken over een beach hotel en een resort met villa’s. Wij hebben zelf voor het resort gekozen omdat dit ons fijner leek met Sophie. Onze villa had twee slaapkamers, dus Sophie had haar eigen kamer. Iets wat wij toch wel heel fijn vinden nu ze ouder wordt en wat moeilijker slaapt.

Doordat je de luiken geheel rondom de villa’s kan openschuiven en het dus geen dichten muren/deuren zijn is het wel muggen gevoelig. Wij sliepen dan ook in een klamboe. Voordeel was wel dat je een daardoor een grote verranda had. Ideaal dus ook als het wat minder weer is of je gewoon wilt chillen bij de villa. Je moet wel een klein heuveltje op maar zelf met kinderwagen vonden wij dat geen probleem.

Helaas toen wij er waren, waren ze het ontbijt restaurant aan het verbouwen. Het ontbijt bij het resort vonden wij niet zo goed en was voor Sophie ook te laat. Wij hadden boodschappen bij de Albert Heijn gedaan, het huisje beschikt namelijk over een grote koelkast en ook kan je er als je wilt gaan koken. Zo konden wij zelf bepalen wanneer we wouden ontbijten.

Het hotel ligt niet gelijk aan de zee. Wel hebben ze een soort zee/zwembad gemaakt zodat je er wel gewoon in kan lopen.
Alle bedjes aan het strand/zwembad liggen hier best dicht op elkaar en het is hier wel meer gezien en gezien worden. Doordat Zanzibar vaak al snel vol ligt kunnen gasten die niet in het hotel of resort verblijven ook bij papagayo gaan liggen.

Bij het resort zit onder het restaurant ook een zwembad, helaas is het zwembad aan onderhoud toe.

Je kan niet gelijk de zee in, maar ze hebben wel een soort van klein zee/zwembad gemaakt. Ideaal voor kinderen ze kunnen er zo inlopen. Sophie vond het geweldig!

Lions Dive Beach Resort

Gelegen aan het einde van mambo beach. Dit zorgt ervoor dat je zowel de rust en de drukte kan gaan opzoeken. Ontbijt is top, je kan met je voetjes in het zand genieten van een Amerikaans ontbijt. Wij gingen vaak na het ontbijt gelijk door naar het strand. Let wel op dat de overdekte huisjes vaak wel als eerste bezet zijn.

Als je hier overnacht moet je ook zeker een heerlijke massage bij boeken. Je kan als het niet regent op het strand in een afgesloten hut je laten maseren. Helaas toen ik de massage had geboekt ging het regenen, dus wij moesten naar binnen.

Ze hebben meerdere restaurants, maar ook zwembaden op het resort. Het 50 meter bad is ideaal voor als je van baantje zwemmen houd, mij niet gezien dus haha.

Doordat wij bij Lions Dive zelf hadden geboekt kregen we bij het inchecken een strandtas en twee bidons die je overal op het resort kan vullen.

Wij vonden voor met Sophie dit toch wel het fijnste hotel.

Hopelijk hebben jullie nu een goede inbeelding van de drie hotels waar wij verbleven. Iedereen heeft andere ervaringen, maar dit is onze ervaring.

Mochten jullie wat aan onze tips hebben gehad of hebben jullie meer vragen? Laat dit ons dan weten!

Alvast heel veel plezier op jullie vakantie!

Liefs,

Charlotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *