Kraamcadeau tips

Niks is zo vervelend als iets krijgen wat je eigenlijk helemaal niet leuk vindt, terwijl je zo veel dingen goed kunt gebruiken in deze periode.

Het begint al vaak met je babyshower. Wat wil je hebben? Wat heb je echt nodig? Er zijn ook veel dingen die praktisch lijken maar waar je eigenlijk helemaal niks aan hebt. Kleding heb je vaak al ingekocht, dus nog meer kleren zijn vaak niet nodig. Ook is dit vaak erg persoonlijk.

Babyborrel
Na mijn bevalling heb ik in mijn kraamweek geen bezoek ontvangen. Wij hadden namelijk voor een babyborrel gekozen aangezien Joeri er in de kraamweek niet echt zou zijn en ik niet zo veel zin had in alle mensen over de vloer. Achteraf kwam het grote gedeelte al in het ziekenhuis langs.
Wij gaven de babyborrel ook pas nadat Sophie 3 maanden was. Joeri was helaas niet eerder in de mogelijkheid om naar Nederland te komen.

Geboortelijst
Voor deze babyborrel had ik een online cadeaulijst opgesteld. Mijn Vlaamse vriendin Roxanna kwam met dit idee. In België is het heel normaal dat je als je zwanger bent je een geboortelijst samenstelt. Deze lijst kan jij dan makkelijk aan vrienden en familie doorgeven wanneer zij ernaar vragen of zelfs vermelden op het geboortekaartje. Ideaal eigenlijk, zo hoef je niet al die vragen 100x te beantwoorden.

In Nederland heb je dit helaas nog niet bij winkels en kan het dus alleen online. Ik had voor Kadolog gekozen. Dit is geheel vrijblijvend, wel zo fijn. Je kan online zoeken naar het cadeau of zelf een link toevoegen. De gasten konden het aanvinken als ze het hadden gekocht en zagen ook gelijk waar ze het eventueel kunnen kopen. Zo krijg je dus ook geen dingen dubbel. Hou bij het maken van zo’n lijst ook rekening met verschillende prijsklassen.

Ik geef hieronder mijn cadeautips. Natuurlijk is iedereen anders, maar ik probeer het zo algemeen mogelijk te houden. Om het jullie makkelijk te maken, heb ik bij enkele producten de linkjes toegevoegd. Je kunt op het product zelf klikken en zo wordt je doorverwezen.

 1. Draagzak/draagdoek – het is een flinke investering, maar mijn voorkeur gaat uit naar die van Artipoppe. Ik heb een kortingscode voor €50,- stuur een mail naar info@momsjourney.nl en je ontvangt de code. Dit is wel echt een cadeau om met een aantal mensen samen te leggen, misschien leuk om voor je babyshower te vragen?!
 2. Baby nestje – Dit was trouwens mijn eerste aankoop voor de baby. Ik heb zeld de van Sleepyhead Marble, maar je hebt tegenwoordig zoveel keus. Sleepyhead is sinds kort van naam veranderd naar DockAtot.
 3. Hydrofiele doeken, je kan er nooit genoeg van hebben. Ook kan je deze op bepaalde webshops laten personaliseren met de naam van de baby. Een éxtra speciaal cadeau.
 4. Babydekens. Dit is ook heel fijn als je meerderen hebt, voor als de ander in de was zit of net is onder gespuugd.
 5. Sophie Le Giraffe. Een echte klassieker en iets waar mijn Sophie echt niet zonder kon.
 6. Speen met bijpassend gepersonaliseerd speenkoord – deze vindt je natuurlijk in onze webshop.
 7. Bijtring, voor als de tandjes doorkomen. De ouders zullen je dankbaar zijn.
 8. Gepersonaliseerde armbandjes met de naam van de baby. Leuk voor de moeder, maar ook voor oma.
 9. Babyboeken, maar ook voorleesboekjes voor als ze wat ouder zijn.
 10. Happy horse knuffel. Bij de meeste kinderen het favoriete slaap knuffeltje.
 11. Speeltjes voor in bad.
 12. Baby handdoeken. Ook hier kan je geen genoeg van hebben.
 13. Invulboeken, altijd leuk om dingen bij te houden. Denk aan een kraambezoekboek, Baby’s eerste jaar, …
 14. Cadeaubon van de Prenetal of een andere baby winkel. Ik ben eigenlijk geen voorstander van cadeaubonnen, maar in dit geval is het wel makkelijk en als kersverse ouders kan je er genoeg kopen.
 15. Verzorgingsproducten voor mama en baby, bijvoorbeeld van Naïf
 16. Slaapzak. Veel ouders kiezen in het begin voor het inbakeren van hun baby. Dit helpt ze kalmeren waardoor ze ook dieper slapen. De meesten stoppen hier na 3-6 maanden wel echt mee en dan is een slaapzak ideaal. Op deze manier ligt jouw kleintje warm maar veilig in zijn bedje.
  Tel zeker even na voor welke leeftijd jij een slaapzak koopt, zodat deze overeenkomt met het seizoen van gebruik. De slaapzakken komen namelijk in verschillende warmteklassen (TOG 0.5-3).
 17. (drink)flesjes. Zowel melkflesjes als zuigbekers voor water zijn een heel fijn cadeau. Je denkt nog niet meteen aan zuigbekers wanneer je denkt aan een pasgeboren baby, maar deze komen al vanaf het eerste hapje (4/6 maanden) van pas! Mijn favoriet zijn die van TwistShake. Gebruik code BBMOMSJOURNEY voor extra 15% korting of gebruik deze link
 18. Toebehoren voor de babywagen. Vaak is de babywagen een van de eerste grote en meest speciale aankopen die je doet als je in verwachting bent. Deze hoeft dus vaak niet meer op je lijstje. Wel is het erg leuk om leuke accessoires te krijgen. Zo denk ik aan een bekerhouder, paraplu, regenhoes,… Ik kreeg zelf van mijn moeder skis voor onze Cybex Priam, ideaal voor onze wintervakanties.
 19. Houten speelgoed, niets is zo tijdloos als mooi houten speelgoed. Sophie heeft verschillende houten items van Little Dutch waarmee ze heel graag speelt.
 20. Slabben. Zodra je begint met hapjes kan je niet meer zonder. Ik geef de voorkeur aan rubberen mét opvangbakje. Wij gingen voor een chique variant met parels.

Met deze lijst geef jij een kraamcadeau waar mama en baby echt plezier van hebben of misschien help ik jou hier wel mee met wat je nog moet aanschaffen voordat de baby komt.

Heb jij nog tips die echt niet kunnen ontbreken op dit lijstje? Stuur ons dan een mailtje.

Liefs,
Charlotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *