Leven met een depressie is schuilen achter je glimlach.

Ik vindt het eng om dit te delen, bang voor de oordelen van andere. Het voelt voor mij nog steeds als een taboe en maandag was he World Mental Health Day, maar toen durfde ik het nog niet te delen. Dit staat dus al maanden tussen mijn notities, maar het moest nu van mijn hart en ik hoop dat iemand hier iets aan heeft! Vaak gaan we namelijk maar door en beseffen we het later pas en in sommige gevallen zelfs te laat.

Mijn postnatale depressie is eigenlijk nooit helemaal weg gegaan en speelde de laatste maanden weer op.

Voor mensen van buitenaf lijkt mijn leven misschien wel het perfecte leventje, waar veel andere van zullen dromen. Sommige zullen het waarschijnlijk nooit begrijpen. Ik begrijp het zelf soms ook niet. Het is alleen zo belangrijk om hierover te praten!

Op Instagram worden vaak alleen de leuke dingen gedeeld, maar helaas is het echte leven niet altijd zo en ik weet dat ik ook zeker niet de enigste hierin ben!

Ik ben dankbaar voor de dingen die we doen, de plekken waar we wonen en de reizen die we maken. Het wonen in het buitenland neemt alleen ook veel andere dingen met zich mee zoals eenzaamheid en onzekerheid vooral in de voetbalwereld. Je maakt vriendschappen, die vaak voor korte duur zijn. Hun partner of je eigen partner kan namelijk snel weer een transfer maken.

Een depressie heeft ook niet met ondakbaarheid te maken. Ik kan ook nog steeds van bepaalde momenten genieten, alleen nemen de sombere momenten het over. Dat was voor mij het besef dat ik aan de bel moest trekken en in therapie moest gaan. Gelukkig kan dat tegenwoordig allemaal online. 

Dit delen helpt voor mijn verwerking en dat ik het kan accepeteren. Dit is hoe ik nu ben en ik moet er het beste van maken.

Mocht jij nu ook in een depressie zitten of je alleen voelen, je mag me altijd een berichje sturen! Samen staan we sterker.

It’s okay to be not okay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *