Londen

Ik twijfelde enorm of ik wel moest gaan. Joeri was op trainingskamp dus ik moest kiezen tussen alleen thuis blijven met Sophie in Bratislava of een stedentrip maken naar Londen. Achteraf zo blij dat we zijn gegaan.

10 jaar geleden heb ik voor mijn modellenwerk een tijdje in o.a. Londen gewoond, het voelde dus gek om weer terug te zijn na al die jaren en vooral erg gek om met mijn dochter hier te zijn.

Londen is buiten Europa dus let er wel op als je met kinderen reist, zonder de vader, dat je de geboorteakte meeneemt en het Engelse formulier van de ambassade. Ik vloog vanaf Bratislava, maar er werd mij op beide luchthavens helemaal niks gevraagd. Ik had dit keer wel alles mee.

Zelf vind ik het altijd fijn om iets van cash geld mee te hebben, dus ik had al bij de bank wat geld gewisseld. Je kan eigenlijk overal met de kaart betalen, let er wel op dat je dan in ponden betaalt en niet in euro’s.

Met een citytrip vind ik het extra fijn om de reiswagen mee te nemen. Zo kan Sophie rusten en eventueel een dutje doen als ze echt te moe is. Het kan soms even sjouwen zijn, maar goed dat ben ik gewend. Zelf heb ik het niet als vervelend ervaren.

Wij verbleven in het Hyde Park Grand hotel. De locatie was perfect, dichtbij het metro station en de halte voor de bus naar het vliegveld. De kamers waren wel gehorig maar we hebben uiteindelijk gewoon kunnen slapen. 

London Eye
Het reuzenrad was bij de opening het grootste reuzenrad ter wereld en dat is ook te zien. Je kunt er een ritje in maken waarbij je een geweldig uitzicht krijgt over londen.
Ik was bij de metro halte Embankment uitgestapt zodat ik heerlijk langs de kade kon lopen om mooie foto’s te maken.

Big Ben
De klokkentoren van het Palace of Westminster. Altijd leuk voor de foto’s. Helaas stond hij nu wel deels in de stijgers, maar het blijft mooi om naar te kijken.

Winkelen op Regenstreet
De populairste winkelstraat van Londen, maar ook heerlijk om gewoon te wandelen. Met kinderen is dit wel een hele drukke straat. Gelukkig wou Sophie in de wagen. Ik zou dan ook adviseren om dit in de ochtend te doen.

Peggy Porschen Cakes
Ze hebben twee vestigingen, één in Chelsea en één in Belgravia. Wij zijn naar die in Belgravia geweest, puur omdat die dichterbij was. Je kan er zowel binnen als buiten eten, maar ze hebben niet heel veel plek. Als je echt plek wilt hebben kan je het beste in de ochtend gaan. Je kan ook take away meenemen. Elisabeth street is een mooie straat om doorheen te lopen na je bezoek.

Covent Garden
Een heerlijk autovrij gebied. Op het plein zijn soms shows en Sophie vond het geweldig! Zij zou daar de hele dag kunnen blijven staan. Je hebt hier naast restaurants ook winkeltjes.
Wij hebben bij Sushi Samba gegeten. Ze hebben beneden een terras waar je wat kunt drinken en boven een geweldig restaurant.

Diana Memorial Playground
Geweldige speeltuin in Hyde park. Op warme dagen kan je er ook met water spelen. Toen wij er waren was het 31 graden dus voor Sophie heel fijn om even wat verkoeling op te zoeken. Ideaal om tussen het sightseeing door even de kindjes te laten rennen en spelen.

Diana Memorial Garden
Na het bezoek aan de speeltuin ben ik iets verder Hyde park ingelopen en daar zag ik deze prachtige tuin. Hier vindt je ook het standbeeld van Diana, zo ook die van Princess Victoria.

Naast deze prachtige tuin staat het Kensington Palace. Hier kan je genieten van een high-tea aan de rand van de tuin.

London zoo
Het is leuk om even wat anders te doen voor de kinderen, maar ik ben in mooiere dierentuinen geweest. Je moet er ook best veel voor betalen. Als je langere tijd in Londen bent is het leuk, maar anders zou ik het niet aanraden om hier langs te gaan. Het kost £32.27 per volwassen en voor kinderen vanaf 3 jaar £21.00.

Nothing Hill
Leuk voor de Instagram foto’s en om doorheen te lopen. Wel jammer dat niet alle huizen zijn gekleurd. In de zomermaanden is er op zondag markt op de Portobello road.

Op de Lancaster road vind je de vel gekleurde huizen. Op Portobello road zitten de winkels meer in de mooie kleuren. Je moet vooral lekker gaan rondlopen, want soms kom je ook op andere plekken de mooi gekleurde huizen tegen.  De huizen bij Coville houses zijn wat meer pastel gekleurd.

Disney store
De droom van elk meisje, een echte disney jurk! Sophie mocht er een uitzoeken en uiteraard koos ze de roze. Ze hebben hier echt van elke Dinsey prinses een jurk met alle toebehoren.

Lego store
De winkel voor jong en oud. Helaas was toen wij er waren de bovenverdieping dicht. Normaal gesproken is dit de grootste lego store ter wereld.

M&M store
Sophie houdt van chocola en vooral m&m’s. Dit was dus een feestje voor haar! Je kan hier zelf je bakje vullen met wat jij lekker vindt. Je kan zelfs je portret laten afdrukken op de m&m’s en het is gelijk klaar. Door de winkel heen hebben ze verschillende video/foto momenten.

Natural History Museum
Wat vooral fijn is aan Londen, is dat alle museums gratis zijn. Je moet vaak wel online resereven, scheelt ook weer een rij. Wij hadden voor het Natural History Museam gekozen, vanwege de dino’s.

Metro
Tegenwoordig is het het beste om met de creditcard of apple pay in en uit te checken, dit is namelijk het voordeligst. Je betaalt dan €9,- per dag. Je kan dan ook zonder extra kosten met de bus. Het is extra leuk voor de kids om op sommige routes de bus te pakken i.p.v. de metro.

Ik had nooit gedacht dat ik zoveel geholpen zou worden of dat mensen vroegen of ik oké was als ik met Sophie op de roltrap stond. Natuurlijk moet je af en toe ook zelf de kinderwagen de trap op en af tillen, maar ik heb me echt verbaasd over hoe behulpzaam iedereen was zonder dat ik iets moest vragen.

Vergeet natuurlijk niet je reisstekker mee te nemen. Steeds meer hotels maken gebruik van een usb uitgang, maar de oude hotels hebben dit nog niet.

Ga jij binnenkort naar Londen met of zonder kinderen en heb je vragen? Mail ze dan gerust! Charlotte@momsjourney.nl

Liefs,

Charlotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *