Tweede zwangerschap

Elke zwangerschap anders, maar zo anders had ik echt niet verwacht.

Met de zwangerschap van Sophie was ik 30 kilo aangekomen dus nu dacht ik, ik ga zo lang mogelijk door met hardlopen en ga dus fit de zwangerschap tegemoet. Helaas veranderde dat vanaf week 5. Ik begon me misselijk te voelen en ik werd nog meer moe dan dat ik al was. Wist niet dat dat kon, haha. Ik dacht met een paar dagen is dat vast wel over, maar helaas het bleef een paar weken, zelfs maanden aanhouden. Waar ik normaal echt van vet en zoet eten hou, was ik nu blij als ik een banaan op had.

Voordat ik zwanger was, was ik uiteraard op dieet pogin 300 dit jaar. Hoe ik de laatste maanden maar niet afviel, ging het nu natuurlijk in een rap tempo. Ik was er alleen niet blij mee want ik werd steeds zwakker.

Ik kreeg ook vrij snel steken in me buik. Vooral als ik opstond leek het net alsof een mes me hele buik open sneed. Tegen Sophie vertelde we dat de baby aan het shoppen was. Want ja ze zag natuurlijk alles.

In week 12 had ik de hele week bloedverlies, gelukkig wel oud bloed. Eerste keer dacht ik nog wat gek ik heb me na me vorige toiletbezoek niet goed afgeveegd, wat natuurlijk kan. Tot dat ik het licht aan deed en zag dat het bloed was. Gelukkig tijdens de 13 weken echo was alles goed en het bloeden was inmiddels gestopt.

We waren 2 weken in Nederland dus ik had alles precies zo gepland met de echo’s en de bloedafnamens. Alleen toen ik net 1 dag weer terug was in Polen werd ik gebeld door de verloskundige, ik was gelijk in paniek want ze zouden alleen bellen als er iets mis was. Er was ook iets mis, maar niet waar ik bang voor was. Ze hadden een logistieke fout gemaakt bij de NIPT test en of ik hem even opnieuw wou komen doen. Ik wist gewoon even niet wat ik moest doen. Haal ik Sophie weer van school en vliegen we weer naar Nederland of wachten we tot we met de 20 wekenecho weer naar Nederland vliegen? Zoveel gedachten gingen door mijn hoofd.

We besluiten uiteindelijk om te wachten omdat er op de 13 weken echo niks afwijkends was te zien.

Gelukkig met de 20 weken echo zag alles er goed uit!

Hoe mijn zwangerschap verder verloopt zullen jullie lezen in mijn volgende blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *