Vliegen met een baby

Een vliegreis zonder baby’s/kinderen kan soms al voor de nodige stress zorgen, laat staan vliegen met baby’s/kinderen. Zorg er dus voor dat je goed voorbereid op reis gaat. Ik heb er zelf al wat vlieguren op zitten met Sophie – al zijn het er helaas door corona wat minder dan verwacht – en wil daarom mijn tips met jullie delen.

Al voordat Sophie geboren was vloog ik al met mijn hond, Coco. Nu zit Coco dus onder mijn voeten en Sophie op mijn schoot. Mensen kijken mij ook altijd aan van vliegt zij serieus alleen met een baby en hond?!

Tijdens mijn laatste vliegreis zei een medepassagier tegen mij, jij bent echt een super mama! Jullie snappen natuurlijk wel dat hij gelijk mijn dag, of zelfs mijn week, had gemaakt! Naast Coco en Sophie neem ik natuurlijk ook mijn koffers mee.

Mijn voornaamste tip is, blijf vooral rustig tijdens de vlucht. Moet jouw kindje huilen? Raak dan niet in de stress en probeer iets anders want kinderen voelen dit als geen ander.

Luiertas
Natuurlijk neem je je gevulde luiertas mee, neem voor het vliegtuig altijd extra luiers/luierdoekjes mee. Er is een verschoontafel aanwezigin het vliegtuig, deze is wel keihard, dus een verschoonmatje is noodzakelijk. Neem laagjes kleren mee het kan in het vliegtuig koud zijn en ook extra kleren voor ongelukjes. Niet alleen voor de baby’s, maar ook voor jezelf. Als je baby thuis in een slaapzak slaapt, zou ik deze voor in het vliegtuig ook gebruiken.

Draagzak
Totdat ze ongeveer 1 jaar oud zijn vind ik de draagzak echt een life safer.  Naast dat het handig is kunnen ze er ook lekker ongestoord in slapen.

Ik gebruik de Artipoppe draagzak. Het is een investering, maar ik vond het hem zeker waard! Wil jij er ook een aanschaven? Stuur mij dan een mail voor een kortingscode van €50,-

Reistas kinderwagen
De reistas voor de kinderwagens van Stokke is echt top.  Ik stopte er naast mijn kinderwagen met bak ook mijn maxicosi en nog wat extra potten mayonaise en pannenkoekenmixen bij.

Ik gaf deze tas dus gelijk af bij het inchecken en stopte Sophie in de draagzak. Zo had ik weer mijn handen vrij.

Zelf heb ik een Cybex kinderwagen, dat maakt voor de Stokke reistas dus echt niet uit. Ik denk dat bijna alle kinderwagens hier wel inpassen.

(reis) Buggy
Voor nu heb ik de Easywalker XS buggy voor het reizen. Deze gaat mee in het vliegtuig en ik kan er zelfs mee door de wandelgang lopen in het vliegtuig. Veel vriendinnen hebben de babyzen yoyo en zijn daar ook heel tevreden over.

Bassinet (baby bed)
Maak je een langere vlucht, zorg er dan voor dat je een bassinet (baby bed) boekt bij je vlucht.  Dit maken ze na het opstijgen vast aan de muur. Hier kan je baby heerlijk in slapen en zo heb jij je armen vrij en kan je misschien zelf ook nog even slapen.

Snacks
Neem zo veel mogelijk snacks mee voor je kleintje. In het vliegtuig maakt het mij vaak niet uit wat ze eet, als ze maar stil is. Dat ritme volgen we morgen wel weer.

Geef ook tijdens het opstijgen en dalen iets te eten, zo kun je de pijn in de oren van de luchtdruk verminderen.

Neem voor de baby’s, als je geen borstvoeding geeft, genoeg melkpoeder mee. Voor het reizen zijn een of zelfs twee poedertorens echt ideaal. Ik nam zelf altijd een thermofles mee zodat ik gelijk een fles kon maken, maar er is gelukkig ook altijd heet water aanwezig op de vlucht.

Speentjes en/of knuffels
Als je gaat reizen is het altijd handig om wat extra speentjes mee te nemen. Zo kan je je kleintje altijd troosten of op zijn/haar gemak stellen. Het allerbelangrijkste wat zeker niet mag missen is natuurlijk de favoriete knuffel van je kindje.

Uit ervaring weet ik dat ze die dingen heel makkelijk laten vallen en kwijtspelen in de luchthaven en op het vliegtuig. Houdt er dus altijd eentje dichtbij door middel van een mooi speenkoord.

Ipad/tablet
Zorg ervoor dat je genoeg filmpjes of Netflix en/of Videoland downloadt en zorg ook voor wat spelletjes zodat ze genoeg afwisseling hebben. Op het vliegveld is vaak wel wifi dus dan kunnen ze hun gang gaan op Youtube.

Geboorteakte
Mocht je alleen vliegen met je kind, neem dan wel de geboorteakte mee. Zo zijn Roxanna en ik op Schiphol aangehouden toen we naar Turkije vlogen. Gelukkig zijn onze mannen op google terug te vinden en hebben we er samen met de marechaussee enorm om kunnen lachen. 

Cadeautjes
Neem cadeautjes mee die ze kunnen uitpakken. Als Sophie gaat zeuren/huilen pak ik vaak een cadeautje en is ze gelijk stil en druk met uitpakken. Daarnaast spelen ze meestal veel langer met een nieuw speeltje, dus als je geluk hebt zijn ze even zoet.  

Gouden tips
Kijk goed na per vliegtuigmaatschappij wat je wel en niet extra mag meenemen als je met een baby reist. Ik vlieg voornamelijk met KLM en daar mag je, naast de buggy en handbagage, een ruimbagage mee van 10kg.

Ga van zodra jullie vlucht geboekt is even na of jullie de juiste reisdocumenten hebben. Voor jezelf maar ook voor je kleintje heb je een geldig paspoort of kids-id nodig. Vermijd op deze manier de nodige stress en hoge spoedprocedurekosten.

Zo, nu zijn ook jullie klaar voor een stressvrije vlucht!

Veel reisplezier,

Charlotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *