Wat te doen in Venetië? Onze reistips

Venetië was voor mij echt een droombestemming, maar wat een drukte! Venetië is een gehele autovrije stad. Wij hadden de auto hadden geparkeerd bij de Venezia Tronchetto Parking garage. Vanuit hier kan je gelijk op de waterbus stappen. Als je jonger bent dan 31 krijg je een behoorlijke korting op je kaart. Wij kregen toen gelijk een soort rondvaart, want ons appartement was bij het San Marco plein.

In Ventië moet je vooral lekker gaan rondlopen, zo kom je op de mooiste en meest schattige plekjes. Loop vooral niet mee in de menigte.

Bezienswaardigheden

1. Ponte di Rialto
De bekende brug waar iedereen de welbekende foto’s maakt.

2. Piazza di San Marco
Het beroemdste plein van Venetië.  Je vindt hier ook de Saint Mark’s Basilica.

3. Gondelvaart of watertaxi door de grachten van Venetië
Ik zet hem er toch bij maar zelf vind ik dit, misschien omdat wij Amsterdam gewend zijn, te duur voor wat het waard is. Het openbaar vervoer gaat ook per boot dus extra leuk om te doen en scheelt behoorlijk in prijs.

4. Dodge’s Palace

5. Scala Contarini del Bovolo
Dit gebouw uit de 15e eeuw is gerestaureerd, waarbij de bijzondere vormen van het pand zijn behouden. Het van oorsprong zijnde paleis heeft een spiraaltrap langs de buitenzijde en voor het pand sluit de trap aan op balkons.

6. Murano & Burano
Dit zijn twee prachtige eilanden met gekleurde huisjes die je vanaf Venetië kan bezoeken. Je hebt speciale tours, maar je kan ook gewoon de watertaxi gebruiken.

7. Punta della Dogana
Breng een bezoek aan dit eiland met de prachtige gebouwen en uitzicht over de stad vanaf de andere kant. Je hoeft hier niet voor restaurants heen te gaan. Je kan hier alleen per boot komen, ook hier kan je zowel de watertaxi als de ov boot gebruiken.

Bezoek ook zeker retsaurant Terrazza Danieli. Korte wandeling vanaf St. Mark’s. Ze hebben een magisch rooftop restaurant/bar. Wij zijn hier alleen geweest voor de afternoon drinks en het is echt een prachtig uitzicht.

Je kan Ventië ook echt niet verlaten zonder een drankje en of hapje te nemen aan het water en te genieten van de omgeving en wat er allemaal langs vaart. Wij verbleven bij Domus Ciliota en Ca’ Pedrocchi, beiden gelegen midden in het centrum. Perfect voor je verblijf in Venetië. Hou er wel rekening mee dat er veel bruggen en trapjes zijn dus sjouw niet met teveel koffers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *