Zindelijkheidstraining 

Om eerlijk te zijn keek ik hier zo tegenop. Ik wou eigenlijk al veel eerder beginnen maar door alle verhuizingen en Sophie die elke maand ziek was in Nederland leek het me elke keer niet de juiste timing. Overal lees je dat je er minimaal een week voor moet uitrekken en dus ook een week thuis moet blijven. Ik was er op een gegeven moment klaar mee en dacht, morgen beginnen we gewoon. Ik had al onderbroekjes in huis en zo ook de zindelijkheidsbox. In Nederland had ik al een potje gekocht en ze zat hier heel al een enkele keer op. Ze had er eigenlijk totaal geen interesse in, totdat we begonnen met de zindelijkheidstraining. 

Het is wel echt even doorzetten. Op dag twee dacht ik echt, waar ben ik aan begonnen. De vraag of Sophie er al klaar voor was, speelde ook door mijn hoofd. Hetzelfde als stoppen met de speen, als je eenmaal begint moet je doorpakken. Zelf werd ik op dag 2 van het zindelijkheidstrainen ziek, maar dat hield ons niet tegen. 

Tegen de regels in, ben ik de eerste dagen niet thuis gebleven. Ik heb het potje en het stickervel overal mee naar toe genomen en gek genoeg bleef ze de eerste dag in de auto al droog. Ik was deze dagen ook alleen met Sophie en wij hebben een hond, die natuurlijk uitgelaten moet worden. 

‘S nachts gebruikten we de slaapbroekjes. Het is hier namelijk erg warm en Sophie komt ook nog zo’n 2/3 x per nacht om te drinken. Ik zag het niet zitten om haar dan gelijk op het potje te zetten en te wachten tot ze moest plassen. 

Op dag 5 wou ze voor het slapen geen slaapbroekje aan en nu slaapt ze zonder luier. Haar broekje blijft op dag 5 na dan droog in de nacht. 

Poepen is wel nog een dingetje voor Sophie, maar dat heeft gewoon nog tijd nodig. 

Zindelijkheidsbox

Zonder deze box was het me niet zo snel gelukt. 
Stap voor stap wordt je in een coachende stijl uitgelegd hoe je het moet aanpakken. Ze vertellen wat je het beste kunt zeggen en doen. Dit zorgt ervoor dat je het volhoudt en dat het lukt! 
Ze maken gebruik van stickervellen met bijhorende stickers. Wanneer het stickervel vol was kreeg Sophie een klein cadeautje.

Ze hebben tegenwoordig naast de standaard editie ook een jongens- en meisjeseditie. Wij hadden de standaard editie en die is al leuk genoeg! 

Er is ook een Facebook groep waar je met je vragen terecht kan. 

Het allerbelangrijkste, na een week kreeg ze haar plasdiploma! Het is dus echt waar, met deze methode kan je kind binnen één week zindelijk worden. 

Onthoud wel, ieder kind is anders en ieder kind doet het op zijn eigen tempo. Laat je vooral niet opjutten door andere moeders met hun geweldige kinderen.  

Liefs,

Charlotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *